Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βιβλίο για διάβασμα:Γλυκό τσαμπί σταφύλι

Βιβλίο για διάβασμα:Γλυκό τσαμπί σταφύλι
 Ο Βασίλης μας προτείνει να διαβάσουμε το βιβλίο: Γλυκό τσαμπί σταφύλι από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.
Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Πετρής, που του άρεσε να διαβάζει πολλά βιβλία και να ταξιδεύει με τη φαντασία του.
Έτσι λοιπόν μια μέρα ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι στις βουνοκορφές των τριών  από την μαγική σφαίρα ο Πετρής είδε παιδιά από άλλες χώρες, που ταξίδευαν κι αυτά με τη φαντασία τους.
Ο Πετρής, με το Αμερικανάκι, το Κινεζάκι, το Αραπάκι, τον Εσκιμώο, το μικρό Ινδό, πιάστηκαν χέρι – χέρι και με τα μαγικά του γίγαντα, έπαιξαν ένα παιχνίδι μιλώντας όλα την ίδια γλώσσα. Πηδούσαν, αγκαλιάζονταν και τραγουδούσαν: «εμείς οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι».
Κάθε βράδυ συναντιόνταν τα παιδιά, ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι έλειπαν δυο φίλοι τους: το Αραπάκι και το Κινεζάκι. Είχε ξεσπάσει πόλεμος στις χώρες των δυο φίλων και από φόβο και τρόμο δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους. Οι φίλοι τους όμως με την αγνή ψυχή, την αληθινή αγάπη και τα μαγικά των γιγάντων σταμάτησαν τον πόλεμο. Ειρήνη και ευτυχία είχε παντού.
Αν μπορούσαν τα παιδιά να μείνουν και μεγαλώνοντας παιδιά στην ψυχή, τι όμορφα πράγματα θα βλέπαμε κοιτώντας τη μαγική  μας σφαίρα!
ΣΤΕΛΛΑ  ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: