Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

Να, λοιπόν, που έφτασε και ο Απρίλιος. Σε λίγες μέρες θα βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, γεγονός πέρα για πέρα  αληθινό. Άλλωστε, τα καλοπροαίρετα ψεματάκια, τα πρωταπριλιάτικα αστεία και οι φάρσες εξαντλήθηκαν χθες. Λίγο πολύ, όλοι μας είπαμε κάτι για να πειράξουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και σίγουρα, όσο κι αν προσπαθήσαμε, την πατήσαμε με κάποιο ψέμα. Στο σχολεία, οι φάρσες είχαν την τιμητική τους.
Οι εφημερίδες και τα διάφορα
sites συναγωνίστηκαν για την πιο ευρηματική ψεύτικη είδηση, ενώ τα τηλεοπτικό κανάλια, με τη δύναμη της εικόνας, παρουσίασαν ρεπορτάζ που κανένας δε θα πίστευε ότι είναι ψεύτικα αν δε μας το έλεγαν στο τέλος.
Πρέπει να έχεις χιούμορ και ανοιχτό μυαλό για να δεχτείς τις φάρσες αυτής της μέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι παρεξηγούν την πρωταπριλιάτικη διάθεση και έρχονται σε δύσκολη θέση. Είναι, όμως, η μοναδική μέρα που τα ψέματα δεν πληγώνουν. Μακάρι, όλα τα ψέματα που θα έπρεπε να πούμε ή να ακούσουμε στη ζωή μας να είχαν ένα παρόμοιο ευχάριστο αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, το ψέμα υπάρχει στη ζωή μας. Και ευτυχώς, που κανένας μας δεν είναι Πινόκιο, γιατί τότε οι μεγάλες μύτες θα μας μαρτυρούσαν. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ψέμα για να μην πληγώσουμε τους άλλους. Μα ακόμα και το πιο αθώο ψέμα πληγώνει περισσότερο από την αλήθεια. Κι αν κάποιες στιγμές χειρότερο πράγμα από το να μην ξέρεις την αλήθεια είναι το να ξέρεις την αλήθεια, ακόμα και τότε το ψέμα δε θα πρέπει να είναι η επιλογή μας. Δεν υπάρχει ομορφότερο και πιο ανθρώπινο συναίσθημα από το να σε εμπιστεύονται για την ειλικρίνεια σου.                                 
Υ.Γ.: Αν αποφύγουμε το ψέμα, τότε θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την αλήθεια της ζωής.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: