Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Οι διακοπές του Πάσχα έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να ξεκουραστούμε, να αλλάξουμε εικόνες και παραστάσεις, ξεφεύγοντας από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου, να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιστρέψουμε με νέες δυνάμεις για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.
Το Πάσχα για τους περισσότερους κατοίκους των πόλεων συνδυάζεται με τη έξοδο προς την επαρχία. Είναι ίσως η ανάγκη κάθε ανθρώπου να έρθει πιο κοντά στις ρίζες του, να ξεκουραστεί  αλλά και να δραπετεύσει από τους ξέφρενους ρυθμούς, με το καθημερινό τρέξιμο και τα δεκάδες προβλήματα  που μας έχει επιβάλλει η ζωή. Το Πάσχα, και τα έθιμά του, μας  δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να συν-γιορτάσουμε. Να γνωρίσουμε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής μας. Όλα
εκείνα, δηλαδή, που μας έχουν διαμορφώσει, μας έχουν δώσει τη συνείδηση, τον πολιτισμό μας.
Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν με προσοχή τα έθιμα του κάθε τόπου που θα επισκεφτούμε ή θα δούμε στην τηλεόραση και να γνωρίσουμε έτσι καλύτερα την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Όποιος θέλει μπορεί να στείλει τα έθιμα του τόπου του για να τα γνωρίσουμε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: