Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΝΕΙΡΑ

Καλοκαίρι τέλος! Καλώς μας ήρθε το φθινόπωρο. Πάντα τέτοιες μέρες συνήθιζα να κάνω την ανασκόπηση των προηγούμενων μηνών. Πώς ήταν το καλοκαίρι, τι έκανα, τι έμαθα, ακόμα και τι έπαθα..
 Σήμερα, όμως, θα πρωτοτυπήσω, θα μιλήσω για τους μήνες που θα έρθουν. Όχι, δεν έχω καμία ιδιαίτερη ικανότητα στην πρόβλεψη του μέλλοντος. Για να είμαι, μάλιστα, εντελώς ειλικρινής, δεν πιστεύω καθόλου στις προβλέψεις. Τότε, θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν να μιλήσω για τους μήνες που θα έρθουν; Δεν ξέρω να πω τι θα γίνει και τι όχι. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί σε δυο μήνες, σε πέντε μέρες, ή ακόμα και σε δύο ώρες.
Αλλά αυτή είναι και η γοητεία της ίδιας της ζωής μας. Ωστόσο, ο μόνος τρόπος να μιλήσεις για τους μήνες που θα έρθουν είναι τα όνειρα. Όχι αυτά που βλέπουμε όταν μας παίρνει ο ύπνος, αλλά αυτό που κάνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα και συνάμα πολύ χρήσιμο για όλους μας. Μ' αυτό τον τρόπο θα μιλήσω για τους επόμενους μήνες. Βέβαια, δε θα μιλήσω με λόγια, αλλά με αισιόδοξες σκέψεις. Όλοι μας ξέρουμε τι θα θέλαμε να μας συμβεί, ποιες είναι, δηλαδή, οι επιθυμίες μας. Τις επιθυμίες αυτές πρέπει να τις ντύσουμε με ελπίδες, να τις στολίσουμε με ονειρόσκονη και να τις απολαύσουμε με αποφασιστικότητα και δύναμη. Ακόμα κι αν στο τέλος οι επιθυμίες δεν πραγματοποιηθούν, θα μας έχει μείνει το όνειρο τους και η χαρά που αυτό μας δώρισε. Έτσι, για τους επόμενους μήνες κάνω όνειρα περιμένοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς να ξέρω μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον, τουλάχιστον μπορώ να χαμογελάω. Όνειρα γλυκά!                           
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: