Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αποτελέσματα διαγωνισμού ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ







Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού της «Μικρός Ευκλείδης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες των σχολείων που συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη των δασκάλων. Πήραν μέρος  1796 μαθητές από 50 Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας. Η συμμετοχή αυτή δείχνει και το μέγεθος της αποδοχής του διαγωνισμού από τους μαθητές και τους δασκάλους τους, οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό δίνοντας βήμα στην καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία διακρίθηκαν 538 μαθητές. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν  και καλούμε όσους διακρίθηκαν να πάρουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα στα εξεταστικά κέντρα που θα ανακοινωθούν.
Υπενθυμίζουμε ότι και φέτος το Παράρτημα διοργανώνει το Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο (9ο στη σειρά) στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, από 2 ως 8 Αυγούστου. Καλούμε τους μαθητές που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτούν σε Γυμνάσιο ή Λύκειο, να το παρακολουθήσουν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΜΕ Ημαθίας,  την  ιστοσελίδα του Παραρτήματος στη διεύθυνση www.emeimathias.gr, την ιστοσελίδα των Μαθηματικών Καλοκαιρινών Σχολείων mathsummerschool.emeimathias.gr καθώς και τη σελίδα «ΕΜΕ Ημαθίας» στο facebook. 
Οι επιτυχόντες μαθητές είναι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: