Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Για ένα καλύτερο κόσμο



Προτάσεις των παιδιών για να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος
Αν και ζούμε σε μια πόλη που τα υλικά αγαθά αφθονούν, υπάρχουν χώρες στις οποίες κάθε βράδυ  ένα στα πέντε  παιδιά κοιμάται πεινασμένο. Στις χώρες αυτές τα προβλήματα της φτώχειας
και της πείνας  είναι τόσο μεγάλο που τα παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν από πολύ μικρή ηλικία για να ζήσουν αλλά και να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Έτσι πάνω από 200 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν για να ζήσουν, ενώ και στην Ελλάδα ένα στα οχτώ παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το σχολείο, αφού για αυτά τα παιδιά προτεραιότητα έχει η δουλειά. Είναι ενδεικτικό πως στις φτωχές χώρες ένα στα δυο παιδιά πάει σχολείο. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Οι συνθήκες υγιεινής σε πολλές χώρες του πλανήτη είναι άθλιες. Τα σπίτια είναι κατασκευασμένα πρόχειρα, δεν υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα ή εμβόλια, ενώ τα μισά παιδιά στα φτωχά μέρη της γης δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Έτσι οι ασθένειες θερίζουν, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα ιατρικής βοήθειας.
Όλοι εμείς , μικροί και μεγάλοι, μπορούμε από τη μεριά μας να βοηθήσουμε, για να κάνουμε τον κόσμο αυτών των παιδιών καλύτερο, προσφέροντας χρήματα ή συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ.

Αγαπητοί συμμαθητές ,
Στις μέρες μας κάθε βράδυ ένα στα πέντε παιδιά του πλανήτη μας κοιμάται πεινασμένο και πάνω από 200 εκατομμύρια παιδιά δουλεύουν  για να ζήσουν. Ακόμα στις φτωχές  χώρες μόνο ένα στα δυο παιδιά πάει  σχολείο  όπως εμείς και τα μισά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Εμείς δε θα κάνουμε τίποτα για αυτό; Ας οργανώσουμε εκδηλώσεις και εράνους για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά
ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Αγαπητοί συμμαθητές ,
Όπως ξέρετε πολλά παιδιά στην ηλικία μας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου πεινάνε δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, δεν πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έχουν ιατρική βοήθεια και επίσης δουλεύουν για να ζήσουν. Το πρωί αντί να πηγαίνουν σχολείο κουβαλάνε κουβάδες με νερό και το μεσημεριανό τους είναι ελάχιστο. Τα σπίτια τους είναι φτωχά  και δεν έχουν που να κοιμηθούν. Είναι φτιαγμένα από ξύλα και παλιά σεντόνια. Για να βγάλουν χρήματα δουλεύουν σε συνεργεία, ζητιανεύουν στους δρόμους και στα φανάρια και πουλούν διάφορα πράγματα. Συνήθως τα ρούχα τους είναι σχισμένα και  βρόμικα ή κυκλοφορούν γυμνά. Επίσης αρρωσταίνουν συχνά και οι γονείς τους δεν έχουν πολλά χρήματα για να τους αγοράσουν φάρμακα.
Γι’ αυτό, φίλοι μου, πρέπει να βοηθήσουμε  αυτά τα παιδιά όπως μπορούμε. Ας πείσουμε τους δασκάλους μας να οργανώσουν όλοι μαζί μια σχολική θεατρική παράσταση ή μια σχολική γιορτή και τα χρήματα που θα μαζέψουμε από τα εισιτήρια να του δώσουμε στα φτωχά παιδιά της περιοχής μας. Επίσης να μαζέψουμε ρούχα, παππο΄θτσια και φαγητά.
Όλα τα παιδιά πρέπει να είναι ευτυχισμένα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Αγαπητοί μου  συμμαθητές ,
  Θέλω να σας πω κάποια πράγματα που έχω σκεφτεί εδώ και καιρό. Έχω  δει παιδιά, σαν εμάς, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα να μην έχουν να φάνε. Πολλές φορές  έχω συναντήσει στους δρόμους παιδιά να ζητιανεύουν ξυπόλυτα μέσα  στο κρύο. Ακόμα έχω ακούσει από την τηλεόραση πώς κάποια παιδιά δεν έχουν καθαρό νερό να πιουν, δεν πηγαίνουν σχολείο σαν εμάς , ούτε κάνουν εμβόλια για να προφυλάσσονται από τις αρρώστιες.
Γι’  αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε και να δούμε πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε.
Για αρχή θα έλεγα να ζητήσουμε τη βοήθεια των δασκάλων και των γονιών μας.  Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, έστω και λίγο να καλυτερεύσει η ζωή τους.
ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: