Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ



Τα  τρία λυκάκια
Μια μέρα η μαμά λύκαινα ανακοίνωσε στα τρία λυκάκια της πώς πρέπει μόνα τους μα να προσέχουν.
Τα τρία λυκάκια άρχισαν να χτίζουν τα σπιτάκια τους. Το 1ο λυκάκι, ο Γκριζούλης, έκανε ένα σπιτάκι από άχυρα
για να γλιτώσει από την πολλή δουλειά. Το 2ο λυκάκι, ο Μαυρούλης, έκανε ένα σπίτι από ξύλα και το 3ο λυκάκι, ο Ασπρούλης, έκανε ένα σπίτι από τούβλα. Ο Ασπρούλης είδε κάποιον να κρύβεται πίσω από ένα δέντρο, τον Ρούνι Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι και αποφάσισσε  να κάνει το πιο γερό σπίτι. Ενώ αυτός δούλευε οι άλλοι τεμπέλιαζαν, χόρευαν και τραγουδούσαν. Τότε όλοι είδαν τον Ρούνι – Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι και έτρεξαν στα σπιτάκια τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για τα τρια λυκακια
Ο Ρούνι – Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι άρχισε με τη βαριά φωνή να λέει: « Ανοίξτε μου ανοίξτε μου τώρα» Αυτά απαντάνε: «Όχι, ποτέ». Ο Ρούνι Ρούνι όμως άρχισε να φυσάει το αχυρένιο σπίτι και έλεγε: «Θα φυσήξω, θα φυσήξω το σπιτάκι θα γκρεμίσω». Και γκρέμισε το σπιτάκι. Το λυκάκι γρήγορα μπήκε στο ξύλινο σπιτάκι. Εκεί ο Ρούνι Ρούνι έκανε τα ίδια πάλι μέχρι που γκρέμισε το σπιτάκι. Τα λυκάκια πήγαν στο τούβλινο σπιτάκι. Εκεί ο Ρούνι Ρούνι έκανε τα ίδια, όμως το σπιτάκι έμεινε σταθερό. Ο Ρούνι Ρούνι  δεν το έβαλε κάτω και ξαναπροσπάθησε 5 φορές, μα μάταιαπροσπάθησε. Έτσι σηκώθηκε και έφυγε. Τα 3 μικρά λυκάκια έζησαν ευτυχισμένα χωρίς να τους ενοχλεί ο Ρούνι Ρούνι.
ΓΕΩΡΓΙΑ

Το μικρό λυκάκι
Το μικρό λυκάκι πρέπει να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
«Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Άκη, το μικρό λυκάκι.
«Γιατί να θέλουν το κακό μου;» ρώτησε ο Άκης.
«Γιατί σε φοβούνται. Δεν θέλουν το κακό σου, αλλά νομίζουν ότι εσύ θα τους κάνεις κακό. Φοβούνται ότι θα φας τυος ίδιους, τους δικούς τους και τα ζώα τους. Θέλω να προσέχεις πολύ. Αν τους συναντήσεις να τους πεις ότι θέλεις μόνο να πας φαγητό στη γιαγιά σου. Πρέπει να σε πιστέψουν σε παρακαλώ.»
«Εντάξει μαμά, είπε ο Άκης, θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω, στο υπόσχομαι».
ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Τα εφτά λυκάκια
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα εφτά λυκάκια. Η μαμά τους πήγε  να τους πάρει λίγο φαγητό για να φάνε. Όταν έφυγε η μαμά λύκαινα ήρθε η κατσίκα και τα λέει:
Αποτέλεσμα εικόνας για λυκακια- Εγώ είμαι η μαμά σας, ανοίξτε με.
Για να δούμε πρώτα το πόδι σου, την είπε το λυκάκι.
- Δεν  έχεις μαύρο πόδι όπως η μαμά μας.
Τότε η κατσίκα έφυγε και έβαλε το πόδι της σε μαύρη μπογιά. Ξανά πηγαίνει στο σπίτι τους και τα λέει:
-Ανοίξτε με παιδιά.
- Για να δούμε το πόδι σου, την ξαναλέει.
- Α, εσύ είσαι η μαμά μας.
Την ανοίγουν και βλέπουν ότι είναι η κατσίκα. Τρέχουν τα λυκάκια γρήγορα και κρύβονται. Τα βρήκε σχεδόν όλα, εκτός από ένα. Εκείνο πήγε και βρήκε την μαμά του και της λέει.
- Μαμά η κατσίκα μπήκε  στο σπίτι και έφαγε τα αδερφάκια μου.
Αποτέλεσμα εικόνας για κατσικαΗ μαμά είπε στο παιδί της να πάρει κλωστή, βελόνα και ψαλίδι. Πήρε το λυκάκι αυτά που του είπε η μαμά του και πήγαν στο ποτάμι εκεί που ήταν η κατσίκα.
Άνοιξαν την κοιλιά της κατσίκας, βγαίνουν τα λυκάκια  και επειδή η μαμά του ήξερε να ράβει την έραφε την κοιλιά. Μόλις ξύπνησε η κατσίκα, πήγε να πιεί νερό, έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ
Μια ανοιξιάτικη μέρα η μαμά λύκαινα είπε στον μικρό Άκη  να πάει φαγητό στην γιαγιά του την λύκαινα, γιατί ήταν άρρωστη. Ο Άκης ξεκίνησε για να πάει στη γιαγιά του.  Εκεί    που περπατούσε είδε ένα λιβάδι με παπαρούνες. Έσκυψε και έκοψε λίγες παπαρούνες για να τις πάει στη γιαγιά του. Όταν πέρασε το λιβάδι, είδε μι κοκκινοσκουφίτσα και τον ρώτησε:
- Πού πας μικρούλη;
- Πάω στη γιαγιά μου, γιατί είναι άρρωστη.
- Πού είναι το σπίτι της γιαγιά σου;
- Είναι δίπλα στο ποτάμι, εκεί που έχει τα ψηλά δέντρα.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έτρεξε στο σπίτι της γιαγιά και χτύπησε την πόρτα. Η γιαγιά της είπε να περάσει. Η Κοκκινοσκουφίτσα έπιασε τη γιαγιά και την έβαλε στη ντουλάπα. Μετά ντύθηκε όπως η γιαγιάκαι ξάπλωσε στο κρεβάτι. Όταν έφτασε ο Άκης είδε τη γιαγιά στο κρεβάτι και πήγε δίπλα της και τη χάιδεψε. Ξαφνικά η Κοκκινοσκουφίτσα πετάχτηκε και τον άρπαξε. Τότε η γιαγιά βγήκε έξω και έδιωξε την Κοκκινοσκουφίτσα και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: