Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ



Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ
Το μικρό λυκάκι πρέπει να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
«Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Χρήστο, το μικρό λυκάκι.

«Πάρε αυτό το λαγό και πήγαινε στη γιαγιά λύκαινα» είπε η μαμά στον Χρήστο.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκινοσκουφιτσα τραγουδιΟ Χρήστος ξεκίνησε να πάει στη γιαγιά του. Στον δρόμο είδε την Κοκκινοσκουφίτσα και τον ρώτησε: «Πού πηγαίνεις;»
Το λυκάκι είπε: «Στη γιαγιά μου πηγαίνω».
- Θα ήθελα και εγώ να πάω στην γιαγιά σου, είπε η πονηρή Κοκκινοσκουφίτσα. Άκου τι θα κάνουμε. Εσύ θα πάς από εκεί και εγώ από εδώ. Εντάξει.
-  Εντάξει, είπε ο Χρήστος.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έφτασε πρώτη στο σπίτι της γιαγιά. Μπήκε μες στο σπίτι, πήρε τη γιαγιά και την έβαλε μες στο ντουλάπι. Μόλις έφτασε το λυκάκι, μπήκε μέσα στο σπίτι και άφησε πάνω στο τραπέζι το λαγό. Τότε η Κοκκινοσκουφίτσα σηκώθηκε από το κρεβάτι και πλησίασε το λυκάκι. Ακούστηκαν φωνές. Τότε ένας λύκος της περιοχής άκουσε τις φωνές από το λυκάκι και κυνήγησε την Κοκκινοσκουφίτσα.  Το λυκάκι έβγαλε τη γιαγιά από το ντουλάπι. Έφαγαν το λαγό όλοι μαζί και ήταν ευτυχισμένοι.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Το μικρό λυκάκι
Το μικρό λυκάκι πρέπει να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
«Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Άκη, το μικρό λυκάκι.
«Γιατί να θέλουν το κακό μου;» ρώτησε ο Άκης.
«Για να σου πάρουν τη γούνα σου και να την κάνουν ρούχα». Είπε η μαμά.
Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκινοσκουφιτσα τραγουδιΟ Άκης άρχισε τη διαδρομή μέσα από το δάσος. Ήταν πολύ χαρούμενος που θα διέσχιζε το δάσος μόνος του. ξαφνικά άκουσε κάποιον να κλαίει. Ακουγόταν από τους θάμνους. Ήταν ένα χελιδόνι, που έσπασε το φτερό του.
Ο Άκης το ρώτησε τι έπαθε και το χελιδόνι απάντησε ότι έσπασε το φτερό του. Επίσης του είπε αν έχει κάτι για να γίνει καλύτερα το φτερό του. Εκείνος είπε ότι έχει λίγη μαρμελάδα για να την βάλει στο φτερό του. έβαλε και το φτερό του έγινε καλύτερα.
Συνέχισε το δρόμο του και συνάντησε μια γριούλα, αλλά πού να ήξερε ότι ήταν μια Κοκκινοσκουφίτσα. Εκείνη του είπε ότι είναι φτωχή και ήθελε λίγο φαγητό αν μπορούσε να του δώσει. Ο Άκης της έδωσε.
Η Κοκκινοσκουφίτσα τον ακολούθησε ως το σπίτι της γιαγιά. Ο Άκης έφτασε, έδωσε στη γιαγιά να φάει και να πιει τσάι. Εκείνη τη στιγμή άνοιξε η πόρτα και μπήκε η Κοκκινοσκουφίτσα.
Ο κύριος Κάστορας άκουσε φωνές, μπήκε μέσα και ξεφορτώθηκε την Κοκκινοσκουφίτσα. Έτσι έζησαν καλά και εμείς καλύτερα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: