Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Η ΒΕΡΟΙΑ




Η Βέροια είναι πόλη της Μακεδονίας και πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου. Έχει περίπου 45.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες και για το ρεβανί της.
Οι επισκέπτες σίγουρα θα πρέπει να δουν την Παλιά Μητρόπολη και κάποιες από τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες όπως την Εκκλησία του Χριστού, την Παναγία Δεξιά τον Άγιο Πατάπιο κλπ.
Ακόμα μπορεί να επισκεφτεί την εκκλησία του Πολιούχου της πόλης μας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου του Νέου. Ένα άλλο εκκλησιαστικό μνημείο της πόλης μας είναι το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, που βρίσκεται στο σημείο όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.
Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από την αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών που θα δει στις γειτονιές της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας.
Συνεχίζοντας την βόλτα   στην πόλης μας θα βρεθείτε και θα περπατήσετε  δίπλα στον Τριπόταμο, το ποτάμι μας. Θα δείτε το καταπράσινο τοπίο και τα γάργαρα νερά του ποταμού. Αν είστε κουρασμένοι, μπορείτε να ξεκουραστείτε πίνοντας κάτι δίπλα στο ποτάμι στο αναψυκτήριο που υπάρχει εκεί. Κοντά στο ποτάμι υπάρχει η πλατεία Ωρολογίου με το ηρώο της πόλης και τα Παλιά δικαστήρια.
Περπατώντας την οδό Μητροπόλεως θα φτάσετε στην Πλατεία Ελιάς, το μπαλκόνι της Βέροιας και να θαυμάσετε τη θέα.
Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό μουσείο, το παλαιότερο της πόλης μας και  το Βυζαντινό μουσείο.
Αν θέλετε να βγείτε έξω από την πόλη μας αξίζει να επισκεφτείτε τους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα, να δείτε τις τεχνητές λίμνες στον Αλιάκμονα και να επισκεφτείτε τα μοναστήρια της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας Δοβρά και του Τιμίου Προδρόμου με την καταπληκτική θέα.
Αν κουραστήκατε από τις βόλτες μπορείτε να φάτε τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της πόλης μας σε μία από τις ταβέρνες – εστιατόρια της πόλης μας. Τα βράδυ μπορείτε να μείνετε και να κοιμηθείτε σε ένα από τα πολλά ωραία  ξενοδοχεία της πόλης μας.
Σίγουρα η πόλη μας θα σας εντυπωσιάσει και θα θελήσετε να την ξαναεπισκεφτείτε!
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: