Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ



Πεντόβολα
Παίζεται από αγόρια και κορίτσια. Κάθε παιδί μαζεύει 5 πετραδάκια σαν φουντούκια. Απλώνει κάθε παιδί τα πετραδάκια του στο χώμα και ξεκινάει ο πρώτος. Πετάει μια πέτρα ψηλά και προσπαθεί
γρήγορα να πάρει μια πέτρα από κάτω και να πιάσει και αυτή που πέταξε ψηλά. Αν το καταφέρει συνεχίζει μέχρι να του πέσει κάποια πέτρα κάτω. Τότε σταματάει και συνεχίζει ο επόμενος. Όταν κάποιος μαζέψει όλες, τις αφήνει κάτω και ξεκινάει πάλι αλλά τώρα τις μαζεύει δυο δυο, μετά τρεις και μια και τέλος και τις τέσσερις μαζί.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το τσιλίκι
Παιζόταν από δυο παίκτες. Κρατούσαν μια βέργα περίπου μισό μέτρο, την τσιλεκόβεργα. Το τσιλίκι ήταν ένα μικρότερο κομμάτι ξύλου, λίγο μυτερό στην άκρη, για να εκτινάσσεται προς τα πάνω όταν το χτυπούσαν με την τσιλεκόβεργα. Έβαζαν μέσα σε κύκλο το τσιλίκι. Αυτός που έπαιζε πρώτος προσπαθούσε να διώξει το τσιλίκι όσο πιο μακριά μπορούσε. Το άλλο παιδί προσπαθούσε να το πιάσει.
ΒΑΣΙΛΗΣ

Κουτσό
Έπαιρναν ένα κεραμίδι και σχημάτιζαν μικρά  τετραγωνάκια. Πηδούσαν πότε με το ένα πόδι και πότε
με τα δύο.
ΑΘΗΝΑ

Βόλοι
Τα αγόρια έπαιρναν μπίλιες. Έβαζαν μια μπίλια στη μέση και λίγο πιο πίσω βαρούσαν με μια άλλη μπίλια. Όποιος χτυπούσε τη μπίλια την έπαιρνε και έστηνε δικιά του.
ΑΘΗΝΑ

Το σπασμένο τηλέφωνο
Το παιχνίδι αυτό παίζεται με πολλούς παίκτες. Τα παιδιά κάθονται με τη σειρά και ο πρώτος λέει μια λέξη στο αυτί του δεύτερου. Ο δεύτερος προσπαθεί να πει τη λέξη που άκουσε στον τρίτο, έτσι ώστε να φτάσει στο τελευταίο παιδί. Αν ο τελευταίος βρει την αρχική λέξη τότε πηγαίνει μπροστά και λέει τη δική του λέξη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: