Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ




Ο λαγός και οι βάτραχοι
Την Τετάρτη με το σχολείο πήγαμε σε μια θεατρική παράσταση  με τίτλο: «Παραμύθια στο ασανσέρ. Η παράσταση αποτελούνταν από μικρές ιστορίες. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ μια ιστορία που λεγόταν «Ο λαγός και οι βάτραχοι», που παίχτηκε σε κουκλοθέατρο
.
Η ιστορία αναφερόταν σε ένα λαγό ο οποίος τρόμαζε πολύ εύκολα. Έτσι απογοητευμένος αποφάσισε να πάει στο ποτάμι να πνιγεί. Όταν πήγε στο ποτάμι, είδε μια παρέα βατράχων, που, μόλις τον είδαν τρόμαξαν και κρύφτηκαν. Τότε κατάλαβε ότι δε φοβόταν μόνο αυτός αλλά και κάποιοι άλλοι τρόμαζαν με αυτόν.
Η παράσταση μου άρεσε πολύ και θέλω να ξαναπάω.
ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο γέρος και η γριά
Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου πήγαμε με το σχολείο στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για να δούμε την παράσταση «Παραμύθια στο ασανσέρ».
Είδαμε πάρα πολλά παραμύθια, αλλά εκείνο που μου άρεσε περισσότερο ήταν το παραμύθι με τίτλο « Ο γέρος και η γριά» .
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γέρος που μιλούσε συνέχεια. Ο γέρος αγανακτισμένος πρότεινε  στη γριά να βάλουν ένα στοίχημα. Όποιος μιλούσε πρώτος να φάει ξύλο από τον άλλο. Η γριά συμφώνησε.
Ξεκίνησε λοιπόν να ετοιμάζει το φαγητό. Τότε της ήρθε η ιδέα να μη βάλει αλάτι στο πιάτο του άνδρα της. Την ώρα που έκατσαν να φάνε, περίμενε να μιλήσει ο γέρος κάνοντας παράπονα για το φαΐ  του. Εκείνος για κάποια στιγμή ξεχάστηκε και πήγε να μιλήσει. Την τελευταία στιγμή κρατήθηκε. Μόλις τελείωσαν ο γέρος βγήκε στον κήπο και η γριά πήγε στη γειτόνισσα.
Εκείνη τη στιγμή μπήκαν δυο κλέφτες στο σπίτι και έψαχναν για λεφτά. Ο γέρος άκουσε φασαρία και πήγε να δει τι συμβαίνει. Οι κλέφτες μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον πειράζουν και τον κατέβασαν το παντελόνι.
Όταν ήρθε η γριά, βλέποντας το γέρο έτσι, τρομαγμένη τον ρώτησε τι του συνέβη.
Ο γέρος, αφού της εξήγησε τι έγινε, άρχισε να τη χτυπάει θυμίζοντας της το στοίχημα
ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο γέρος και η γριά
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γέρος και μια γριά, που ήταν πολυλογού.
Επειδή ο παππούς κουραζόταν να ακούει συνέχεια τη γριά να μιλάει, της είπε να παίξουν το παιχνίδι της σιωπής. Όποιος μιλήσει πρώτος θα φάει ξύλο απ’ τον άλλο. Η γριά δέχτηκε και το παιχνίδι άρχισε.
Την ώρα του φαγητού η γιαγιά σκέφτηκε να βάλει αλάτι μόνο στο δικό της πιάτο. Έτσι ο παππούς για να της ζητήσει το αλάτι θα της μιλούσε. Ο παππούς όμως το θυμήθηκε και αντί να της  μιλήσει της έκανε νοήματα. Τότε η γιαγιά έβαλε πολύ αλάτι στο φαγητό του. Ο παππούς δοκίμασε, αλλά δεν έφαγε το φαγητό του και δεν της μίλησε.
Το απόγευμα η γιαγιά βγήκε βόλτα και συνάντησε μια φίλη της. Συζήτησαν για πολλή ώρα και η φίλη της είπε να στείλει φαγητό με το παιδί της στον παππού.
Εντωμεταξύ στο σπίτι μπήκαν κλέφτες την ώρα που ήταν ο παππούς μόνος του. Αφού τον έκλεψαν, πριν φύγουν ο ένας κλέφτης του κατέβασε το παντελόνι και τον χτύπησε  στο κεφάλι.
Όταν το παιδί πήγε στο σπίτι, ο παππούς του εξήγησε με νοήματα τι έγινε. Το παιδί δεν κατάλαβε και χτύπησε ο ίδιος τον παππού και του κατέβασε το παντελόνι.
Μετά ήρθε η γιαγιά και μίλησε στον παππούς.  Εκείνη  τη στιγμή ο παππούς θυμήθηκε το παιχνίδι και άρχισε να χτυπάει τη γιαγιά.
Έτσι η γιαγιά έχασε και ο παππούς νίκησε στο παιχνίδι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ
Πριν από τρεις μέρες αποφασίσαμε μερικές τάξεις του σχολείου μας να πάμε να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η παράσταση λεγόταν «Παραμύθια στο ασανσέρ». Μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου και ξεκινήσαμε με τη συνοδεία των δασκάλων μας.
Όταν φτάσαμε μπήκαμε στο κτίριο και καθίσαμε στις θέσεις μας. Παρακολουθήσαμε την παράσταση και κάναμε ησυχία. Ήμασταν πολύ περίεργοι και ενθουσιασμένοι.
Στη σκηνή ήταν πέντε ηθοποιοί, που έλεγαν αστεία και εμείς διασκεδάζαμε πολύ ωραία.
ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ

Σήμερα επισκεφτήκαμε με το σχολείο μου το θέατρο και παρακολουθήσαμε την παράσταση «Παραμύθια στο ασανσέρ».
Η ιστορία που μου άρεσε πολύ περισσότερο από όλες και θα σας πω, είναι η ιστορία από την οποία έχει πάρει το τίτλο και η παράσταση. Αναφέρεται στις σχέσεις των ανθρώπων, που ζούνε σήμερα στις πολυκατοικίες.
Η ιστορία αυτή, λοιπόν, έλεγε για πέντε ανθρώπους που συναντιόντουσαν στο ασανσέρ. Μια μέρα ο κύριος με τα γένια άρχισε να λέει μια ιστορία με έναν κάβουρα και ένα φίδι.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα φίδι που κατέβηκε στην ακρογιαλιά και βρήκε έναν κάβουρα και είπε: «Θες  να γίνουν κουμπάροι». Ο κάβουρας  είπε ναι και άρχισαν να τρώνε. Έφερε από όλα. Αφού τελείωσαν το φαγητό το φίδι πήγε και άρχισε να τον αγκαλιάζει και να τον σφίγγει. Είπε ο κάβουρας:  «  Μη με σφίγγεις  τόσο πολύ,  κουμπάρε.»  Τον έσφιξε τόσο πολύ, που άπλωσε τις δαγκάνες του και τον τσίμπησε στον λαιμό και τελείωσε η ιστορία.
Ελπίζω να πηγαίνουμε πιο συχνά στο θέατρο για να βλέπουμε τόσο ωραίες  παραστάσεις.
ΗΛΙΑΣ ΟΙΚ.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ
Χθες πήγαμε στο θέατρο. Μόλις φτάσαμε μας μίλησε μια κυρία. Περιμέναμε  10 λεπτά και ξεκίνησε η παράσταση.
Όταν άρχισε η μουσική, οι ηθοποιοί μπήκαν στη σκηνή. Ήταν πέντε άνθρωποι, που πήγαιναν κάθε μέρα στο ίδιο ασανσέρ. Την δεύτερη φορά ένας από αυτούς διηγήθηκε μια ιστορία με ένα κάβουρα και ένα φίδι.
Το άλλο σκετς ήτανε μια γιαγιά και ένας παππούς κι αυτή μιλούσε και δε σταματούσε. Τότε αυτός είπε  «Θέλεις να βάλουμε ένα στοίχημα;». Αυτή απάντησε: «Ναι». Ο παππούς είπε όποιος μιλήσει πρώτος θα φάει ξύλο. Η γιαγιά πήγε μια μέρα σε μια γειτόνισσα και είπε στο παιδί της γειτόνισσας: «Πάνε στο γέρο μου φαγητό».
Μόλις έφτασε, βρήκε το γέρο δεμένο. Προσπάθησε ο γέρος να του εξηγήσει, χωρίς να μιλήσει,  αλλά το παιδί κατάλαβε άλλα. Κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει πέντε γύρους γύρω από το γέρο, μετά να βάλει το φαγητό στο κεφάλι του γέρου και να φύγει σαν κλέφτης.
Πήγε στη γριά, είπε τα νέα. Αυτή όταν τα άκουσε έτρεξε στο σπίτι. Αυτή όμως μίλησε και έτσι ο γέρος  πήρε το μπολ  και τη χτύπησε.
Έπαιξαν  άλλα τρία σκετς και στο τέλος τραγούδησαν «Κόκκινη κλωστή δεμένη τυλιγμένη ανέμη στην δώσ’ την κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινήσει» Έτσι όπως τραγουδούσαν ο καθένας πήγαινε και έλεγε ένα ποίημα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: