Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΧΗ ΣΥΝΑΧΗ




Αποτέλεσμα εικόνας για συναχιΜια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κακιά μάγισσα που την έλεγαν Μάχη Συνάχη. Την ονόμασαν έτσι  γιατί πάντα άρρωστη και συναχωμένη.
Όλα τα παιδιά την κορόιδευαν για την πρησμένη και κόκκινη μύτη που είχε.
Μια μέρα καθόταν στο παράθυρο και
παρακολουθούσε τα παιδιά, που έπαιζαν χαρούμενα. Τότε της ήρθε μια ιδέα. Θα έκανε ένα μαγικό φίλτρο με συνάχι και θα το σκορπούσε στον αέρα για να κολλήσουν όλοι.
Έτσι κι έγινε! Την επόμενη το φίλτρο ήταν έτοιμο. Μόλις θα έβλεπε τα παιδιά θα το σκορπούσε στην ατμόσφαιρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για νεραιδα παιδικηΗ καλή νεράιδα όμως που είχε μαντέψει τις σκέψεις της, είχε εφοδιάσει τα παιδιά με μπόλικη βιταμίνη και αντισώματα.
Όσο και να σκόρπιζε από το φίλτρο , δεν κατάφερνε να τους αρρωστήσει.
Σκασμένη από το κακό της κλείστηκε στο σπίτι της και δεν ασχολήθηκε ξανά με τα παιδιά.
ΣΑΒΒΑΣ
ΜΑΧΗ ΣΥΝΑΧΗ
Μια φορά κι έναν καιρό στην άκρη ενός χωριού βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά. Η μικρή του κόρη ήταν πολύ όμορφη και την έλεγαν Μάχη.
Αποτέλεσμα εικόνας για συναχιΈνα πρωί που ξύπνησε, άρχισε να φτερνίζεται και να τρέχει η μύτη της. Όσο περνούσαν οι μέρες χειροτέρευε. Το συνάχι της είχε κάνει τη μύτη τούμπανο. Όλοι στο παλάτι τη φώναζαν η Μάχη Συνάχη.
Ο βασιλιάς φώναξε τους καλύτερους γιατρούς, δοκίμασαν όλα τα γιατροσόφια που υπήρχαν. Τίποτα όμως, το συνάχι δεν πέρναγε.
Οι κάτοικοι του χωριού, που λυπήθηκαν το κορίτσι, μαζεύτηκαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να τη βοηθήσουν. Ετοίμασαν τις πιο θρεπτικές σούπες, μάζεψαν φρούτα, λαχανικά και χαμομήλι από τους κήπους τους και ξεκίνησαν για το παλάτι.
Έδωσαν στη Μάχη Συνάχη όλα όσα τις έφεραν και κάθισαν να της κάνουν παρέα.
Την άλλη μέρα η μικρή βασιλοπούλα ήταν πολύ καλύτερα και γινόταν ακόμη καλύτερα κάθε μέρα που πέρναγε.
Ο βασιλιάς χάρηκε τόσο πολύ, που έκανε ένα μεγάλο πάρτι και κάλεσε όλο το χωριό να φάει και να πιει.
ΑΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: