Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Το νερό υπάρχει σε τρεις μορφές: υγρό, στερεό και αέριο. Το νερό το χρησιμοποιούμε στο σπίτι, στις πόλεις, στη γεωργία, στα εργοστάσια κλπ.

Το νερό υπάρχει στην επιφάνεια της γης στις λίμνες, στα ποτάμια, στις θάλασσες, στους ωκεανούς. Όταν ο ήλιος θερμαίνει το νερό των θαλασσών, των ποταμών των λιμνών κλπ. Το νερό γίνεται  ατμός και ανεβαίνει στον ουρανό και δημιουργούνται τα σύννεφα.  Όταν μαζευτούν πολλά σύννεφα δημιουργείται η βροχή , το χιόνι κλπ.  Το νερό της βροχής πέφτει στα βουνά και δημιουργούνται ποταμάκια και μεγάλα ποτάμια τα οποία ρίχνουν τα νερά τους στη θάλασσα.  Αυτός ο κύκλος του νερού συνεχίζεται πάντα.
ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.





Το νερό είναι το μοναδικό στοιχείο που το συναντάμε και στις τρεις καταστάσεις: υγρό, στερεό, αέριο.
Το νερό υπάρχει σε πολλά μέρη, όπως στο σπίτι, στα σιντριβάνια, στις θάλασσες, στα ποτάμια στις λίμνες κλπ.
Το νερό στη φύση βρίσκεται σε ένα συνεχή κύκλο.
 Από την ηλιακή ακτινοβολία, τα επιφανειακά νερά της γης δηλαδή τα νερά που βρίσκονται σε λίμνες, ποτάμοα, θάλασσες κλπ εξατμίζονται. Έτσι το νερό από υγρό μετατρέπεται σε αέριο, δηλαδή σε υδρατμούς. Τότε  ανεβαίνουν στον ουρανό και σχηματίζονται σύννεφα. Τότε αρχίζει να πέφτει χιόνι ή  χαλάζι ή βροχή. Έτσι σχηματίζονται ρυάκια που οδηγούν το νερό από το βουνό στις θάλασσες και έτσι δημιουργείται ο κύκλος του νερού.
ΑΛΙΚΗ- ΑΣΗΜΕΝΙΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤ.-  ΞΕΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: