Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ



Ένας κόσμος γεμάτος σκουπίδια
Κάθε Έλληνας παράγει περίπου 1,3 κιλά σκουπίδια τη μέρα, ενώ υπάρχει αυξητική τάση λόγω της αύξησης του καταναλωτισμού. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι Αθηναίοι παράγουν κάθε μέρα περίπου 6.500 τόνους σκουπιδιών. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να το φανταστείς, γιατί ποτέ δεν τα βλέπεις μαζεμένα. Το
μόνο που βλέπεις είναι το απορριμματοφόρο που περνά κάθε μέρα κάτω από το σπίτι σου...
Για αυτό πρέπει να ανακυκλώνουμε τα χρήσιμα σκουπίδια που
μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Π.χ. όταν τελειώσεις μια τάξη του σχολείου σου μπορείς να ανακυκλώσεις τα βιβλία της σχολικής χρονιάς. Με αυτή την πράξη σου θα σωθεί ένα δέντρο.

Σκουπίδια στη θάλασσα
Τα σκουπίδια στη θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνα και σκοτώνουν πολλά θαλάσσια ζώα. Π.χ. οι θαλάσσιες χελώνες, που είναι είδος προς εξαφάνιση, συχνά ψοφάνε από τις πλαστικές σακούλες που τρώνε.
Ευτυχώς η πολιτεία στη  Ζάκυνθο  έχει πάρει σκληρά μέτρα για την προστασία του απειλούμενου είδους. Έτσι λοιπόν όποιος σκοτώσει μια θαλάσσια χελώνα μπαίνει φυλακή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΜΑΣ

 ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ




Θρήνος για το ποδόσφαιρο
Θρήνος και απόγνωση έπνιξε τους συγγενείς της βραζιλιάνικης   ομάδας  Σαπεκοένσε,μετά τη   για τον τελικό του Copa Sudamericana.
συντριβή του αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα
Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πώς έπεσε το αεροπλάνο. Μια είναι ότι οι καιρικές συνθήκες είναι η αιτία που έπεσε. Μια άλλη άποψη είναι ότι τελείωσαν τα καύσιμα ή βλάβη στο αεροπλάνο.
Στην αρχή οι νεκροί ήταν 75 αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ήταν 71 νεκροί και 9 τραυματίες. Οι επιζώντες ήταν ο τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν, οι  αμυντικοί  Αλάν Ρουσέλ, και Ντανίλο. Ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Ενζέλ και τα μέλη του πληρώματος Σιμένα Σουάρες και Έρβιν Τουμίρι.
Ο Ροναλντινιο και ο Ρικελμαν δέχτηκαν να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο φορώντας την φανέλα της Σαπεκοένσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: