Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Μια μέρα πήγαμε με την τάξη μας μια επίσκεψη στο Κέντρο Μέριμνας.
Το κτίριο είναι πολύ όμορφο και πολύ μεγάλο. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν διάφορα δωμάτια, ένα γυμναστήριο, μια κουζίνα, ένα εργαστήριο ζωγραφικής, εργαστήριο τέχνης και αίθουσα υπολογιστών.
Το Κέντρο Μέριμνας φιλοξενεί 20 παιδιά, όπου εκεί μαθαίνουν γυμναστική, μαγειρική, ζωγραφική, τεχνικά, υπολογιστές και να φροντίζουν τον εαυτό τους.
Τα παιδιά είναι πολύ ευγενικά και φιλότιμα.
Περάσαμε πολύ ωραία και ήταν μια από τις καλύτερες επισκέψεις..
ΜΑΡΙΑ Τ., ΑΡΓΥΡΩ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Τη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε με την τάξη μου το Κέντρο Μέριμνας. Βρίσκεται  στο χώρο των Εβραίικων Μνημάτων στον Προμηθέα και λειτουργεί από το 2002.
Μας υποδέχθηκε η κυρία Μελίνα και μας μίλησε για το Κέντρο  και για το σκοπό του, που είναι να βοηθάει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Συναντήσαμε τα παιδιά  φιλοξενούνται εκεί  απ’ τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Επισκεφτήκαμε τρία απ’ τα εργαστήρια, όπου μαθαίνουν διάφορα πράγματα.
Το πρώτο εργαστήριο ήταν των Η/Υ. εκεί μερικοί συνεχίσαμε ένα κείμενο στον υπολογιστή, που είχαν αρχίσει τα παιδιά και οι υπόλοιποι έφτιαξαν ένα παζλ.
Μετά πήγαμε στο εργαστήριο των κατασκευών. Η δασκάλα μας έδειξε κάποιες από τις κατασκευές των μαθητών και μας είπε ότι δεν πετούν τίποτα απ’ τα υλικά. Ό,τι περισσεύει το χρησιμοποιούν για άλλη κατασκευή.
Το τελευταίο εργαστήριο ήταν το εργαστήριο ζωγραφικής. Εκεί μας έδωσαν μια ζωγραφιά να τη χρωματίσουμε με τέμπερες.
Όταν τελείωσε η επίσκεψη, ήμασταν  όλοι χαρούμενοι για την εμπειρία.
ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Το Κέντρο Μέριμνας φιλοξενεί 20 παιδιά, τα οποία πηγαίνουν εκεί από τις 8:00 το πρωί και φεύγουν στις 3:00 το μεσημέρι.
Εκεί μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, να χρησιμοποιούν Η/Υ, να κάνουν χειροτεχνίες και γυμνάζονται. Επίσης μαθαίνουν να κάνουν τις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού, όπως να πλένουν και να σιδερώνουν.
Το Κέντρο Μέριμνας ιδρύθηκε το 2002.
Η κυρία Μελίνα ήταν πολύ φιλόξενη, συμπαθητική και μας υποδέχτηκε με πολλή χαρά.
Τα παιδιά, παρόλα τα προβλήματα τους, μπορούν και θέλουν να κάνουν πολλά πράγματα και θα κάνουν ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον.
ΒΙΚΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Το Κέντρο Μέριμνας είναι ένα μέρος όπου πηγαίνουν παιδιά με ειδικά προβλήματα και περνούν ευχάριστα το χρόνο τους.
Το κτίριο είναι χτισμένο κοντά στα Εβραίικα Μνήματα. Αποτελείται  από πολλές αίθουσες: την αίθουσα γυμναστικής, των υπολογιστών, της ζωγραφικής και τέλος των τεχνικών.
Εκεί πηγαίνουν 20 παιδιά, τα οποία τα χωρίζει  η κυρία Μελίνα σε 4 ομάδες.
Όταν πήγαμε στο Κέντρο Μέριμνας, μας υποδέχτηκαν πολύ ωραία. Ανεβήκαμε τα  σκαλιά και βρεθήκαμε στο σαλόνι, όπου εκεί μας μίλησε η κυρία Μελίνα. Μας χώρισε σε 3 ομάδες. Η κυρία Αναστασία πήρε πέντε παιδιά και πήγε στο εργαστήριο τεχνικών. Εκεί τους μίλησε και τους έδειξε κάποιες απλές κατασκευές. Η 2η ομάδα πήγε στο εργαστήριο ζωγραφικής. Εκεί ζωγράφισαν μια ζωγραφιά με τέμπερες που τους είχαν δώσει. Η 3η ομάδα πήγε στο εργαστήριο υπολογιστών, όπου έπαιξαν με τους υπολογιστές.
Όταν φύγαμε όλα τα παιδιά είχαν ένα πολύ όμορφο χαμόγελο.
ΑΝΙΑ


ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Το Κέντρο Μέριμνας είναι ένα ίδρυμα όπου φιλοξενεί 20 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εκεί πάνε από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 3μ.μ. Μαθαίνουν  να γράφουν και να παίζουν στους υπολογιστές, να ζωγραφίζουν  και να φτιάχνουν διάφορα πράγματα. Επίσης ότι τους περισσεύει δεν το πετάνε, αλλά το χρησιμοποιούν  σε άλλες κατασκευές. Περνούν την ώρα τους σε διάφορα εργαστήρια.
Το Κέντρο Μέριμνας ιδρύθηκε το 2002. εκεί εργάζονται 4 άτομα το βασικό προσωπικό και 5 εθελοντές. Τα χρήματα που χρειάζονται τα παίρνουν από το Υπουργείο Υγείας.
Από ότι γνωρίζω το Κέντρο Μέριμνας είναι το μοναδικό στη Βέροια.
ΝΙΚΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Το Κέντρο Μέριμνας,  που φιλοξενεί τα παιδιά, ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια. Εκεί φιλοξενούνται 20 παιδιά από 16 – 50 ετών. Μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, να σιδερώνουν, να πλένουν και άλλα. Τα παιδιά έρχονται στις 8 η ώρα το πρωί και φεύγουν στις  3 το μεσημέρι.
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε με την τάξη μου το Κέντρο Μέριμνας για άτομα με αναπηρία. Εκεί μας υποδέχτηκε η κυρία Μελίνα.
Μετά πήγαμε σε τρία εργαστήρια: το εργαστήρι ζωγραφικής, κατασκευών και υπολογιστών. Πρώτα πήγαμε στο εργαστήρι ζωγραφικής. Εκεί μας έδωσαν μια ζωγραφιά με λουλούδια για να τη ζωγραφίσουμε με τέμπερες.
Μετά πήγαμε στο εργαστήρι κατασκευών. Είδαμε πολλές όμορφες μπουμπουνιέρες και κάναμε πολύ ωραία πράγματα.
Όταν φτάσαμε στο σχολείο ήμασταν όλοι χαρούμενοι.
ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: