Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Κατασκευάστηκε τον 3ο π.Χ. αιώνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου απ’ τον Σώστρατο τον Κνίδιο. Είχε 135μέτρα ύψος και ήταν
μεταξύ τον πιο ψηλών οικοδομημάτων στη γη για πολλούς αιώνες. Καταστράφηκε από σεισμούς απ’ το 1303 – 1480 μ.Χ.
ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Τον τρίτο αιώνα π.Χ. κατασκευάστηκε ένας φάρος για να καθοδηγεί τα πλοία με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Αυτός ήταν ο πρώτος φάρος στον κόσμο και παρέμεινε στη θέση του για 1500 χρόνια. Την περίφημη αυτή πόλη την κατασκεύασε ο Μ. Αλέξανδρος σε σχέδια του αρχιτέκτονα Δεινοκράτη. Το οικοδόμημα αυτό πήρε το όνομα της πόλης «Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας».
ΜΑΡΙΑ Τ.

ΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ
Οι Κρεμαστοί Κήποι τη Βαβυλώνας ήταν το πλέον ξακουστό αξιοθέατο  αυτής της πόλης. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ευρήματα που ίσως ήταν μέρος των κήπων, αλλά υπάρχουν επιφυλάξεις. Την ύπαρξη τους τη γνωρίζουμε από περιγραφές ανθρώπων  που τους είχαν δει την αρχαία εποχή.
Συγγραφείς περιγράφουν ότι οι Κήποι κατασκευάστηκαν γύρω στο 600 π.Χ. με διαταγή του Ναβουχοδονόσορα του Β΄. Η Βαβυλώνα ήταν κτισμένη στις όχθες του Ευφράτη, στα νότια της Βαγδάτης, της σημερινής πρωτεύουσας του Ιράκ. Λέγεται ότι ο βασιλιάς έδωσε εντολή να γίνουν οι κρεμαστοί κήποι, γιατί η νεαρή βασίλισσα Αμύτις, που καταγόταν από την ορεινή Περσία, νοσταλγούσε την πατρίδα της.
ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ένα από τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα, το οποίο απεικόνιζε το  θεό Ήλιο . Ανεγέρθηκε από τον Χάρη το Λίνδιο, μαθητή του Λύσιππου, τον 3ο αιώνα π.Χ. Είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, αν και στηριζόταν σε χαμηλότερη  βάση. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι φαινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: