Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ (ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ)


Το μικρό λυκάκι πρέπει να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
«Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Άκη, το μικρό λυκάκι.
«Γιατί να θέλουν το κακό μου;» ρώτησε ο Άκης.
Το μικρό λυκάκι πήρε το δρόμο για το σπίτι της γιαγιά του.
Όταν προχωρούσε στο δάσος εμφανίστηκε η κακιά Κοκκινοσκουφίτσα.
 Ο Άκης  το λυκάκι φοβήθηκε και θυμήθηκε τη του είχε  πει  η μαμά του η λύκαινα: «Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί». Τότε το μικρό λυκάκι κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο, γιατί φοβήθηκε την Κοκκινοσκουφίτσα.
« Έλα εδώ μικρό μου λυκάκι. Πώς σε λένε;», ρώτησε η Κοκκινοσκουφίτσα τον Άκη. Το μικρό λυκάκι βγήκε έξω. Η Κοκκινοσκουφίτσα άρπαξε τον Άκη και τον κρέμασε στο δέντρο.
Ο Άκης έκλαιγε και είπε πως θα στενοχωρηθεί η μαμά του αν τον σκοτώσει ή του πάρει τη γούνα του. Το μικρό λυκάκι έκλαιγε, έκλαιγε….
Η Κοκκινοσκουφίτσα τον λυπήθηκε και δεν τον έκανε τίποτα. Έτσι έγιναν φίλοι. Πήγαν στη γιαγιά του Άκη. Εκεί φάγανε, ήπιαν και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
ΑΡΓΥΡΩ

Ο ΑΚΗΣ ΤΟ ΛΥΚΑΚΙ
Μια φορά σε ένα μακρινό δάσος ζούσε ένα λυκάκι, ο Άκης, με την οικογένειά του.
Μια μέρα λοιπόν ο Άκης έμαθε ότι η γιαγιά του ήταν άρρωστη κι η μητέρα του του είπε να πάει φαγητό στη γιαγιά του.
Την άλλη μέρα ξεκίνησε να πάει στη γιαγιά του για να της δώσει το φαγητό στο κρεβάτι.  
Όταν διέσχιζε το δάσος είδε στη γωνιά ενός θάμνου να στέκεται μια Κοκκινοσκουφίτσα. Μόλις την είδε πήγε μπροστά της και της είπε: «Μην φεύγεις, δε θα σου κάνω κακό. Μόνο φίλοι θέλω να γίνουμε».
Τότε το κοριτσάκι του είπε: « Δεν είμαι σαν τα άλλα κορίτσια που φοβούνται τους λύκους. Εγώ πιστεύω πως ο λύκος είναι ένα πολύ όμορφο και χαριτωμένο ζώο».
Ο Άκης το λυκάκι πήγαινε προς το σπίτι της γιαγιά του και το κοριτσάκι τον ακολούθησε.
Μόλις φτάσανε, το κοριτσάκι βοήθησε τον Άκη να φροντίσει τη γιαγιά του.
ΒΙΚΥ

Μια φορά κι έναν καιρό το μικρό λυκάκι έπρεπε να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
 «Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Άκη, το μικρό λυκάκι.
«Γιατί να θέλουν το κακό μου;» ρώτησε ο Άκης.
Η μαμά λύκαινα τον απάντησε: « Γιατί μας φοβούνται και νομίζουν ότι θα τους φάμε. Γι’ αυτό, όπως σου είπα πρόσεχε την Κοκκινοσκουφίτσα μη σε πιάσει και σε βάλει στη φυλακή για τους λύκους».
«Εντάξει, μαμά», είπε ο Άκης και έφυγε.
Στο δρόμο είδε την Κοκκινοσκουφίτσα, ευτυχώς χωρίς να δει αυτή τον Άκη. Ο Άκης κρύφτηκε.
Σε λίγο όμως το κορίτσι είδε τον Άκη και έβγαλε τη σάκα για να τον πιάσει. Ο Άκης είπε: «Στάσου! Εμείς οι λύκοι είμαστε καλοί».
Η Κοκκινοσκουφίτσα έμεινε άφωνη. Για λίγα λεπτά κοιτούσε ο ένας τον άλλο με απορία.
Το μικρό λυκάκι έτρεξε στη γιαγιά του. Η Κοκκινοσκουφίτσα τον ακολούθησε κι αυτή τρέχοντας.
Φτάνοντας ο Άκης στη γιαγιά του ήταν πολύ ταραγμένος και εξήγησε στη γιαγιά τι του είχε συμβεί. Όταν έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα, η γιαγιά της άνοιξε την πόρτα να περάσει μέσα. Της εξήγησε ότι όλα τα ζώα είναι χρήσιμα και για κάποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν πάνω στη γη. Δεν πρέπει να φοβάσαι.
Όταν το άκουσε αυτό η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε φίλη  με τον Άκη. Διασκεδάζανε πολύ, παίζανε, χορεύανε και τους άρεσε. Έτσι έζησαν αυτή καλά κι εμείς καλύτερα.
ΑΣΠΑ


Το μικρό λυκάκι πρέπει να πάει φαγητό στην άρρωστη γιαγιά του.
«Προσοχή! Στο δάσος κυκλοφορούν επικίνδυνες Κοκκινοσκουφίτσες και κυνηγοί», είπε η μαμά λύκαινα στον Άκη, το μικρό λυκάκι.
«Γιατί να θέλουν το κακό μου;» ρώτησε ο Άκης.
Η μαμά του είπε ότι οι κυνηγοί θέλουν να πάρουν το τρίχωμά σου.
Το μικρό λυκάκι πήρε το καλάθι του και ξεκίνησε για την γιαγιά του. Εκεί που προχωρούσε συνάντησε την Κοκκινοσκουφίτσα και κρύφτηκε πίσω από το δέντρο.
Η Κοκκινοσκουφίτσα είπε το λυκάκι να μην φοβάται, απλώς θέλω να γίνουμε φίλοι. Το λυκάκι βγήκε έξω και είπε ότι θέλει κι αυτό να γίνει φίλοι.
Μετά προχωρούσαν και είπε αντίο το λυκάκι στη Κοκκινοσκουφίτσα και συνέχισε το δρόμο του. Πριν χωριστούν το λυκάκι άκουσε κάτι βήματα. Η Κοκκινοσκουφίτσα είπε: «Φύγε, λυκάκι, πήγαινε στη φωλιά σου». Έτσι το λυκάκι σώθηκε χάρη στη Κοκκινοσκουφίτσα.
Το άλλο πρωί το λυκάκι βρήκε την Κοκκινοσκουφίτσα και την ευχαρίστησε που του έσωσε τη ζωή.
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: