Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ

Ø   Το  μπούμερανγκ  το όπλο που επιστρέφει στο άτομο που το ρίχνει, δεν ήταν αποκλειστι­κότητα των Αβορίγινων της Αυστραλίας, όπως πιστεύουμε συνήθως: το χρησιμοποιούσαν και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και στη συνέχεια εμφανίστηκε και στη Δανία.
Ø    Ο Αμερικανός Ουίλιαμ Κέλογκ άρχισε να παράγει το "κορν φλέικς" (ψημένες νιφάδες από καλαμπόκι) γύρω στο 1906. Όπως είναι γνωστό, ακόμη και σήμερα τα κορν φλέικς είναι ένα από τα πιο διαδεδομένο προϊόντα για το πρωινό σε όλο τον κόσμο.
Ø   Κάποτε κατά τη διάρκεια των τελετουργικών θυσιών, καίγονταν πολλά κλαδιά θυμάρι, έτσι ώστε το άρωμα τους να καλύπτει την ενοχλητική μυρωδιά των ματωμένων θυμάτων.
Ø   Κάποτε, οι Ιάπωνες χωρικοί πίστευαν ότι για να αποφεύγουν το κρύωμα αρκούσε να βάλουν στην πόρτα του σπιτιού τους μια πινακίδα με την επιγραφή: "Ο Χίσαμάτσου δεν μένει εδώ". Σύμφωνα με ένα μύθο, πράγματι, το πνεύμα της Ο Σόμε, της αρραβωνια­στικιάς του Χισαμότσου, περιπλα­νιόταν κλαίγοντας από σπίτι σε σπίτι. αναζητώ­ντας τον αγαπημένο της και έσπερνε τον ιό  του κρυολογήματος, όπου περνούσε. Η  φράση στην πινακίδα δεν επέτρεπε στο πνεύμα αυτό να μπει μέσα και να μολύνει το χώρο.
Ø   "Η ποίηση είναι σαν τα στρείδια", υποστήριζε ο Αμερικανός συγγραφέας Στάινμπεκ. "Πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, αλλιώς είναι καλύτερο να την αποφεύγεις εντεπώς".
Ø   Στο Λιτλ Ροκ των ,Η,Π.Α. ένας παρά­ξενος νόμος της πολι­τείας, απαγορεύει κατηγορηματικά στον ποταμό Άρκανσας να ξεπεράσει το επίπεδο της γέφυρας της οδού Μέιν. που είναι ο κεντρικός   δρόμος της πόλης.
Ø   Το 1951. στο Σικάγο, η κυρία Γκέρτρουντ  Λεβαντόβσκι έκανε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε 96 ολόκληρες ώρες.
Ø   Ο Καναδός Μπολ Τζεντάιλ από το Σκάρμπορο έφτιαξε ένα σαξόφωνο σε μινιατούρα, που λει­τουργούσε κανονικά, αλλά ήταν μόλις 10 εκατοστά.
Ø   Η Αμερικανίδα Μελανί Ρος εγκατέλειψε το επάγγελμα της νοσοκό­μας για να κάνει επιδεί­ξεις στα μεγάλα ενυδρεία ως εκπαιδεύτρια καρχα­ριών, Έφτασε δε σε τέτοιο βαθμό άνεσης με αυτά τα επικίνδυνα πλάσματα, που μπορούσε ακόμα και να αγγίζει το ρύγχος τους με ένα φιλί.
Ø   Ενώ έκοβε ξύλα ο χωρικός Μπρούνο Τσιπριάνι δέχτηκε την επίθεση ενός αγριόχοιρου που τον πέταξε στο χώμα. Μια αγελάδα που έβοσκε εκεί κοντά έτρεξε να τον βοηθήσει και. αφού έτρεψε σε φυγή το αγριογούρουνο, χτυπώντας το με τα κέρατά της, στάθηκε κοντά του μέχρι να έρθει βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: