Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο Καρδούλης και η Τριανταφυλλίτσα



Μια φορά  και έναν καιρό ζούσε σε μια μικρή πόλη μια οικογένεια που είχε ένα μικρό αγόρι, τον Καρδούλη. Ο Καρδούλης ονομάστηκε έτσι γιατί είχε στο μέτωπο του ένα σημάδι σαν καρδούλα και όχι μόνο αυτό αλλά και τα δυο του αυτάκια είχαν ένα σχήμα που έμοιαζαν με καρδούλα.

Ο Καρδούλης ήταν πραγματικά ένα παιδί που είχε την καρδιά του πάντα ανοιχτή για να βοηθήσει όλους που είχαν ανάγκη.
Όλοι στην πόλη ήξεραν τον Καρδούλη και τον αγαπούσαν πολύ. Ότι ζητούσε ο Καρδούλης προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν  για να το κάνει πραγματικότητα.
Η ζωή κυλούσε ήσυχα στην μικρή μας πόλη. Μια μέρα όμως έγινε κάτι που άλλαξε λίγο την ζωή της πόλης. Εμφανίστηκε μια οικογένεια που είχε ένα κοριτσάκι, την Τριανταφυλλίτσα. Αυτή η οικογένεια είχε κάποιες πολύ κακές συνήθειες. Έτρωγαν πάρα πολύ φαγητό, ιδίως οι γονείς, με  αποτέλεσμα οι γονείς να είναι αρκετά εύσωμοι. Ποτέ τους δεν περπατούσαν. Πάντα χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο, ακόμα και για να πάνε στο διπλανό μαγαζάκι για τα ψώνια της ημέρας. Έπιναν πολλά αναψυκτικά και έτρωγαν πολλά έτοιμα  φαγητά.  Δεν αγαπούσαν καθόλου τα φρούτα και δεν έτρωγαν σχεδόν ποτέ τους φρούτα. Έβλεπαν πολλή τηλεόραση και κοιμόταν  πολύ λίγες ώρες . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Τριανταφυλλίτσα να είναι αδύναμο. Έτσι με το παραμικρό αρρώσταινε στο κρεβάτι και περνούσαν μέρες μέχρι να συνέλθει και να βγει έξω.  Η  Τριανταφυλλίτσα ήταν ένα ήσυχο κοριτσάκι και αγαπούσε τους ανθρώπους.
Μια μέρα ο Καρδούλης γνώρισε την Τριανταφυλλίτσα. Έγιναν αμέσως φίλοι και περνούσαν πολλές ώρες μαζί. Παίζανε αλλά και συζητούσαν. Σκεφτόταν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και τα παιδιά που είχαν ανάγκη.
Σκέφτηκαν και βρήκαν τη λύση. Αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και μετά να τα μοιράσουν στα παιδιά που είχαν ανάγκη. Αμέσως ξεκίνησαν. Γύρισαν στις γειτονιές και ζητούσαν τρόφιμα από τους ανθρώπους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.  Όλοι ακούγοντας  τα παιδιά να τους εξηγούν το λόγο που συγκεντρώνουν τρόφιμα, έδιναν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσαν για το σκοπό τους. Γρήγορα τα παιδιά συγκέντρωσαν πάρα πολλά τρόφιμα και άρχισαν να τα μοιράζουν στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Όλοι στη γειτονιά τώρα ήταν χαρούμενοι και αγαπούσαν πολύ τα δυο παιδιά.
Όμως την Τριανταφυλλίτσα από την υπερπροσπάθεια αυτή αρρώστησε  βαριά. Ο Καρδούλης όλη μέρα ήταν κοντά της και την έκανε παρέα. Όλοι οι άνθρωποι της πόλης, όταν έμαθαν για την Τριανταφυλλίτσα, στεναχωρήθηκαν πολύ. Προσπάθησαν τότε να βρουν έναν τρόπο να κάνουν καλά την Τριανταφυλλίτσα. Γρήγορα βρήκαν τη λύση. Σκέφτηκαν να στείλουν να φέρουν τον καλύτερο γιατρό της χώρας, τον δόκτωρ Σωτήρα.  Ειδοποίησαν λοιπόν τον δόκτωρ Σωτήρα, το σοφό γιατρό της χώρας. Ο κύριος Γρήγορος, ο ταξιτζής της πόλης, έτρεξε και έφερε όσο πιο γρήγορα μπορούσε το γιατρό.
Ο γιατρός εξέτασε την Τριανταφυλλίτσα και προβληματίστηκε πολύ από την υγεία της. Ζήτησε να έρθει κοντά του ο φίλος της ο Καρδούλης. Ο γιατρός εξήγησε στον Καρδούλη ότι για να γίνει καλά η Τριανταφυλλίτσα θα έπρεπε να κάνει κάθε μέρα ο Καρδούλης κάποια πράγματα. Αυτά ήταν:
1. κάθε πρωί και κάθε απόγευμα να ανοίγει τα παράθυρα του σπιτιού της για να μπαίνει καθαρός αέρας.
2. Να βοηθάει την Τριανταφυλλίτσα να τρώει ένα καλό πρωινό και να πίνει ένα ποτήρι φρέσκο χυμό.
3. Να φροντίζει να τρώει ένα πιάτο καλομαγειρεμένο φαγητό, που θα μαγειρεύει η μαμά του.
4. Κάθε απόγευμα να βγαίνουν μια βόλτα στη γειτονιά
5. Να κοιμάται κάθε μεσημέρι για 1-2 ώρες για να ξεκουράζεται
6. Να τρώει ένα ελαφρύ βραδινό και να κοιμάται νωρίς
Πραγματικά σε λίγες μέρες η Τριανταφυλλίτσα έγινε καλά ακολουθώντας τις συμβουλές του Δ. Σωτήρα. Η οικογένειά της κατάλαβε τα λάθη τους και ακολουθούσαν και αυτοί τις οδηγίες του Δ. Σωτήρα. Η Τριανταφυλλίτσα από τότε έγινε ένα παιδί που δεν αρρωστούσε ποτέ.
Μαζί με τον Καρδούλη βοηθούσαν όλους τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Συχνά διηγούνται στα άλλα παιδιά την ιστορία της Τριανταφυλλίτσας  και πώς έγινε καλά. Έτσι τους μιλούσαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τις καλές συνήθειες που πρέπει να εφαρμόζουν τα παιδιά.
Έτσι και εσείς αν θέλετε να μην αρρωσταίνετε ποτέ,  ακολουθήστε τις οδηγίες του Δ. Σωτήρα.
Γ. Τ. Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: